onsdag 10 november 2010

Du är som sämst när du redan vet


Klockan är 07.52. Åtta minuter kvar innan Therese kommer förbi och lämnar av lilla knyttet. Åtta minuter. Sonja skriver 189 tecken per minut. 37 ord per minut. Ungefär, alltså. Men det skulle innebära att om hon bara fick grepp om själva ordet lärorikt så skulle hon hinna skriva en ansenlig text (296 ord) på åtta minuter och kunna känna sig nöjd med det. Men nu vill inspirationen liksom inte infinna sig.

Hon googlar lärorikt och kommer till larorikt.se och det första hennes ögon vilar på är
Veckans Tankeväckare:

Du är som sämst när du redan vet

Sonja smakar på orden och ägnar en sekundslång tanke till att undra vem det är som sitter och tänker ut sådana där förnumstigheter.
- Finns det människor som får betalt för att göra det…? Vad får de i timmen? frågar hon sig och tänker att hon skulle kunna dryga ut pensionen rejält om hon så bara fick en krona per ”Veckans tankeväckare”. Och då menar hon inte bara att hon är flink på tangentbordet. Nog har hon levt tillräckligt för att kunna haspla ur sig en och annan sanning i lite vacker förpackning.
Hon slår en flukt på köksklockan som meddelar att klockan är 07.55. Hon tänder en ny cigg. En cigg är ca 12 bloss, det brukar ta ca 4 minuter, dvs. 3 bloss per minut, dvs. ett bloss var 20 sekund. Lugnt och njutningsfullt. Och sen så ett tuggummi för att fräscha upp andedräkten innan Therese och knyttet stormar in.
- Kanske kan jag fråga knyttet vad hon tror att hon kommer att lära sig i livet och få nån charmig liten ”ur barnamun” att utgår ifrån?


(Skrivpuff.se utmaning 10 november- lärorikt)

5 kommentarer:

  1. Google har blivit min uppslagsbok till allt:
    Roligt skrivet

    SvaraRadera
  2. Lite av en s.k. kalenderbitare? Ska det vara tankeveckare, inte tankeväckare :-)?

    SvaraRadera
  3. ethel: ajdå, lite felstavning. såklart ska det vara en tankeväckare.

    razaha: google is da shit!

    SvaraRadera