tisdag 9 november 2010

Trend schmend


- Trend schmend? Vilket tema, tänkte Håkan när han surfade in på skrivpuff.se

Det var hans andra dag som arbetslös och han var redan uttråkad. Han hade stigit upp när det ljusnade, gått en promenad i parken, tittat på de gulnande löven och gjort sitt yttersta för att verkligen njuta av dagen och det faktum att just han kunde få stå där i parken och njuta av hösten. Han gjorde sitt bästa för att övertala sig själv att det var en ynnest att få lov att utnyttja dagen och den tidiga höstmorgonen. Det var annat än att stå inne i fabrikslokalen hela dagen det…

Men det var tre timmar sedan och nu hade han ätit frukost, läst tidningen, druckit tre koppar te, varit på toaletten två gånger, kört en maskin tvätt och nu bänkat sig framför sin dator och tänkte alltså
- Trend schmend tänkte Håkan igen. Och allt är den där Bosses fel.
Håkan hade nästan uppfattat Bosse som lite ironiskt när han småleende hade sagt till honom att han tyckte att Håkan  nu kunde ta tillfället i akt och utveckla den där författardrömmen han visste att han närde.
- Vaddå författardröm, tänkte Håkan. Han vet fan ingenting om mig. Visst kan jag tänka mig att skriva lite i fackföreningstidningen, men inte fan kan jag sitta hemma och hitta på texter med så löjliga utgångspunkter som trender. Vad hände med substantiella och reella saker som arbetstidslagar och diskriminering på arbetsplatsen? Jäkla kvinna den där Anna Lundberg. Vem vill läsa om trender?

Inte fan tänkte han börja modeblogga. Inte för att han visste vad det innebar. Men han hade hört talas om det.
- Nymodigheter, tänkte han och surfade vidare till klart.se.


(skrivpuff.se utmaning 9 november- trend)

2 kommentarer:

  1. Kul skrivet! Hoppas du fortsätter att puffa.

    SvaraRadera
  2. Tycker du beskriver väl hur det känns att bli arbetslös. Du får med hans ambivalens mellan att försöka se det som något positivt samtidigt som man känner hans frustration och bitterhet.

    SvaraRadera